Här hittar du artiklar tidigare utgivna på Människovärdes nättidning Liv&Rätt.

Hem / 2013 / Almedalsveckan större för varje år

Almedalsveckan större för varje år

Almedalsveckan växer för varje år. (Foto: Jonaldo via Wikimedia Commons)

Almedalsveckan växer för varje år. (Foto: Jonaldo via Wikimedia Commons)

Almedalsveckan 2013 är 20 % större än Almedalsveckan förra året, 2012. Det uppgav den officiella hemsidan för Almedalsveckan i ett pressmeddelande den 14 juni.

Almedalsveckan startade 1968 och huvudarrangärer är riksdagspartierna. Evenemanget växer för varje år. Redan den 14 juni uppgav den officiella hemsidan att evenemanget blivit hela 20 % större än året innan, och att antalet arrangörer är 15 % fler. En vecka innan start var över 2 200 evenemang godkända och över 500 journalister förhandsackrediterade.

Den preliminära statistiken visar att stat/kommun/landsting, företag och intresseorganisationer är de arrangörskategorier som genomför flest evenemang i år. I likhet med tidigare år är seminarium den dominerade evenemangsformen. Samtal, frågestund/utfrågning och mötes- och debattplats ökar mest.

De hetaste ämnena räknat i antalet evenemang är vård och omsorg, klimat och miljö, sysselsättning, media och journalistik samt näringsliv och utbildning. Sammanställningen för 2013 bygger på den ämneskategori som arrangören valt som förstaval för sitt evenemang.

Här finns en lista på årets arrangörer under Almedalsveckan.

Redaktionen

 

Om Redaktion Liv och Rätt

avatar