Nättidning utgiven av föreningen Människovärde

Hem / 2012 / Bluffrecensioner vanligare än man tror

Bluffrecensioner vanligare än man tror

En skandal har seglat upp på den brittiska litterära horisonten, när det visat sig att en känd författare i olika nätforum anonymt har hyllat sina egna böcker och skrivit ner andras. Frågan är nu vilken tilltro man kan sätta till anonymt, användargenererat material som publiceras på Internet.

Roger Jon Ellory vid en bokmässa i Paris tidigare i år. Nu har det uppdagats att han anonymt skrivit hyllande recensioner om sina egna böcker samtidigt som han gett sina författarkollegor lägsta betyg. (Foto: The supermat under en CC-SA 3.0-licens via Wikimedia Commons)

“Tyvärr är denna bok ytterligare en i den till synes oändliga paraden av samma gamla polisprocesser som finns i överflöd i Storbritannien.” Bakom de nedlåtande orden tillsammans med bottenbetyget, en etta, vilken gavs författaren Stuart MacBride, stod den kände brittiske författaren Roger Jon Ellory.För att läsa hela artikeln behöver du vara prenumerant på Liv&Rätt.
Starta din prenumeration nu direkt så att du inte missar någon av alla de kvalitetsartiklar som finns på www.livochratt.se
En helårprenumeration kostar endast 399kr!

Betala med Paypal

Betala med faktura

Till prenumerationsformulär

Om du redan är prenumerant behöver du bara logga för att läsa hela artikeln.

Användarnamn
Lösenord

» Glömt ditt lösenord?

Om Redaktion Liv och Rätt

avatar