Här hittar du artiklar tidigare utgivna på Människovärdes nättidning Liv&Rätt.

Hem / 2013 / Dubbelmoralen blev solklar i en mening

Dubbelmoralen blev solklar i en mening

Anette Gustawson, mjölkbonde från Norrtälje, fick i ATL i tisdags frågan varför hennes barn ska ha specialkost i skolan. Hon svarade så här: ”Vi tröttnade på att kommunerna serverar våra barn mat som vi skulle bli polisanmälda för om det var vi som producerade den.”

Det skriver Lars Vernersson om i sin ledare i Lantbrukets Affärstidning:

”Anette Gustawson och hennes man Jacob har lyckats med något som åtminstone jag trodde var omöjligt, att ordna skolmat till de två sönerna, Nils, tolv år, och Albin, tio, producerad enligt Miljöstyrningsrådets baskrav. Det betyder i princip svensk mat. Av etiska skäl.

Föräldrar kan ansöka om särkost till barnen av allergiskäl eller religiösa eller etiska skäl. Anette och Jacob laddade ned en ansökningsblankett från kommunens webbsajt och tog en dialog med kommunen. Och fick igenom sitt krav. Sönerna äter numera mat gjord på i Sverige lagliga råvaror. Som särkost!”

Liv&Rätt har tidigare skrivit om maten i det offentliga Sverige. Läs våra artiklar här.

Redaktionen

Om Bitte Assarmo

avatar
Fri skribent med hjärtat till vänster, som brinner för rättvisa och människovärde. Bor i idyllisk femtiotalsförort söder om Stockholm men har rötterna i Bergslagens mäktiga granskogar.