Här hittar du artiklar tidigare utgivna på Människovärdes nättidning Liv&Rätt.

Hem / 2013 / HBT-rörelsen är fegisar i ett internationellt sammanhang

HBT-rörelsen är fegisar i ett internationellt sammanhang

Hat mot homosexuella, bisexuella och transpersoner i Mellanöstern är lika allvarligt som hat mot desamma i Sverige. Det som är så förvirrande med HBT-rörelsens ståndpunkter i frågan är att det talas så väldigt mycket om de homosexuella som flyr från sina hemländer och vill komma till Sverige. Men varför blundar man för varför dessa personer måste fly från början?

Om detta skriver författaren Nima Gholam Ali Pour och Jessica Presits, f.d. ordförande för kristdemokratiska studentförbundet i en debattartikel på Newsmill:

”Att exempelvis homosexuella är en av islamismens främsta måltavlor är det ingen tvekan om. I Iran och Saudiarabien avrättas man för homosexuella handlingar och i Gaza så får man mer än 10 års fängelse om man heter Abdullah och råkar attraheras av Muhammed istället för Fatima. Dessa är exempel på statligt sanktionerat våld mot homosexuella i Mellanöstern. Men det finns även islamistiska grupper som i privat regi helt enkelt jagar och mördar homo- och bisexuella.

Reaktionen från HBT-rörelsen både i Sverige och internationellt har nästan varit obefintlig, och när den inte varit det så har den varit förvirrad. Det finns till exempel många politiker och kulturpersonligheter i Sverige som visar solidaritet med några av dessa islamistiska regimer i Mellanöstern. Ingen har någonsin funderat på, eller åtminstone inte visat att de funderar på, att porta dessa människor från Pride-festivalerna. Personer som ger Hamas legitimitet behöver inte oroa sig för att de skulle vara ovälkomna på Pride-festivalen. Utgångspunkten verkar vara att HBT-personer i Mellanöstern saknar människovärde, så länge de befinner sig i de länderna.”

Redaktionen

Om Bitte Assarmo

avatar
Fri skribent med hjärtat till vänster, som brinner för rättvisa och människovärde. Bor i idyllisk femtiotalsförort söder om Stockholm men har rötterna i Bergslagens mäktiga granskogar.