Nättidning utgiven av föreningen Människovärde

Hem / 2012 / Jag missade ett bindestreck…

Jag missade ett bindestreck…

I vårt påstått inkluderande samhälle finns det trots allt många instanser som är angelägna om att sär-skilja sär-lingarna från oss alla andra som inte är sär-skilda. Den som i likhet med Jessica Roos Rahmquist har fått ett barn med funktionsnedsättning vet vad det lilla bindestrecket handlar om.

För drygt sju år sedan låg hon plötsligt där på min mage, mitt tredje alldeles fantastiska, speciella och särskilda barn. Lika vacker, lika mörkhårig, lika ljuvlig, lika underbar, lika fantastisk, lika speciell och lika särskild som hennes storasyster och storebror. Lycklig var jag – omedelbart förälskad i henne!

Jag fick frågan av barnmorskan om jag tyckte hon var fin… Fin…?”Hon är ljuvlig”, sade jag, ”underbar, fantastisk, speciell, särskild och hon är efterlängtad.” Jag fick till svar att visst är hon fin, hon är underbar och hon är speciell och sär-skild… För att läsa hela artikeln behöver du vara prenumerant på Liv&Rätt.
Starta din prenumeration nu direkt så att du inte missar någon av alla de kvalitetsartiklar som finns på www.livochratt.se
En helårprenumeration kostar endast 399kr!

Betala med Paypal

Betala med faktura

Till prenumerationsformulär

Om du redan är prenumerant behöver du bara logga för att läsa hela artikeln.

Användarnamn
Lösenord

» Glömt ditt lösenord?

Om Jessica Roos Rahmquist

avatar
Jessica Roos Rahmquist är beteendevetare och trebarnsmamma med de vanliga bestyren att få livspusslet att gå ihop. Genom yngsta dottern Hedvig är hon och familjen berikad med en extra kromosom som lär henne vad livet går ut på.