Här hittar du artiklar tidigare utgivna på Människovärdes nättidning Liv&Rätt.

Hem / 2013 / Lika viktigt att bekämpa den muslimska antisemitismen som den kristna

Lika viktigt att bekämpa den muslimska antisemitismen som den kristna

Lika viktigt att bekämpa den muslimska antisemitismen som den kristna skriver författaren och Malmöbon Fredrik Ekelund på Newsmill:

I en rapport från EU-myndigheten mot rasism och främlingsfientlighet (EUMC), ”Manifestations of Anti-Semitism in the European Union” (2003), bekräftas denna förskjutning inom den europeiska antisemitismen. I land efter land, Belgien, Holland, Frankrike och England, till exempel, går en klar majoritet av de antisemitiska utfallen och attackerna att hänföra till denna ”nya” antisemitism: ”… (yngre) arabiska män ligger bakom ökningen av antisemitiska övergrepp i EU-länderna”, som Lindeborg skriver. När rapporten var klar fördröjdes publiceringen av den. Forskarna fick själva publicera den på nätet. Anledningen? Enligt Lindeborg handlade det om en vilja att mörklägga obehagliga fakta, det vill säga att vi här står inför en från muslimska länder importerad antisemitism, inte den med kristna rötter.

Redaktionen

Om Bitte Assarmo

avatar
Fri skribent med hjärtat till vänster, som brinner för rättvisa och människovärde. Bor i idyllisk femtiotalsförort söder om Stockholm men har rötterna i Bergslagens mäktiga granskogar.