Här hittar du artiklar tidigare utgivna på Människovärdes nättidning Liv&Rätt.

Hem / 2013 / Omar Mustafa – ingen vanlig muslim

Omar Mustafa – ingen vanlig muslim

Omar Mustafa är ingen vanlig muslim och kan inte på något sätt anses representera den muslimska majoriteten i Sverige. Det skriver Dilsa Demirbag-Sten i en artikel i DN den 21 april, med anledning av Omar Mustafas avgång:

”När den franske förintelseförnekaren och antisemiten Roger Garaudy dog i juli 2012 publicerade den islamiska paraplyorganisationen, som Mustafa och hans förbund tillhör, ett kondoleansbrev på sin hemsida där den avlidne hyllades som ”den store tänkaren”.

Socialdemokratin ville alltså ge en person med kopplingar till Muslimska brödraskapet en plats i partistyrelsen. Att påstå att man som ingående i brödraskapets sfär är aktiv antirasist och demokrat är lika trovärdigt som om en medlem av Ku Klux Klan skulle hävda samma sak.

Aftonbladets Jan Helin har offentligt läxat upp krönikören Monica Gunne för hennes text om Mustafas passiva hållning i kampen mot tvångsäktenskap och hedersvåld. För denna åsikt ska hon nu alltså löpa gatlopp. Jag trodde att Muslimska brödraskapets kvinnohat hörde till allmänbildningen?”

Redaktionen

 

 

Om Redaktion Liv och Rätt

avatar