Nättidning utgiven av föreningen Människovärde

Hem / 2012 / Pressfrihet under palestinsk skäppa

Pressfrihet under palestinsk skäppa

Att arbeta som journalist i Gaza är förenat med stora risker, det är något som Asma al-Ghoul fått erfara. I början av maj tillkännagavs att hon fått ett internationellt journalistpris för sin orädda rapportering av läget i Gaza.

Asma al-Ghoul har gjort sig känd som en öppenhjärtig kritiker av Hamas hårda styre i Gaza. Nu belönas hon med ett internationellt journalistpris för kvinnor. (Foto: Ma'an News)

Asma al-Ghoul får ta emot the International Women’s Media Foundations pris för modig journalistik tillsammans med etiopiskan Reeyot Alemu, azerbajdzjanskan Khadija Ismayilova och pakistanskan Zubeida Mustafa.

Asma al-Ghoul har gjort sig känd som en öppenhjärtig kritiker av Hamas styre och dess kränkningar av palestiniernas mänskliga rättigheter. Hon har också skrivit om sociala och politiska frågor på Gazaremsan och lyft upp de interna strider som förekommer där. För detta har hon redan fått priser, både från Human Rights Watch och från Anna Lindh Mediterranean Journalist Award.För att läsa hela artikeln behöver du vara prenumerant på Liv&Rätt.
Starta din prenumeration nu direkt så att du inte missar någon av alla de kvalitetsartiklar som finns på www.livochratt.se
En helårprenumeration kostar endast 399kr!

Betala med Paypal

Betala med faktura

Till prenumerationsformulär

Om du redan är prenumerant behöver du bara logga för att läsa hela artikeln.

Användarnamn
Lösenord

» Glömt ditt lösenord?

Om Maria K Andersson

avatar
Maria Andersson är frilansskribent, författare och fil kand i kommunikationsvetenskap.