Här hittar du artiklar tidigare utgivna på Människovärdes nättidning Liv&Rätt.

Hem / 2013 / Röster om Almedalsveckan: Liv&Rätt tar tempen på Twitter

Röster om Almedalsveckan: Liv&Rätt tar tempen på Twitter

Kritiken mot Almedalsveckan är vass på sociala medier. (Foto: Wikimedia Commons)

Kritiken mot Almedalsveckan är vass på sociala medier. (Foto: Wikimedia Commons)

Nu när Almedalsveckan dragit igång med allt vad det innebär av politik, seminarier och mingel har vi på Liv&Rätt tagit reda på vad människor på sociala medier tycker om politikerveckan.

Almedalsveckan har nu dragit igång för fullt, och på Gotland samlas Sveriges mäktigaste politiker och mediepersoner. Men vad tycker alla de andra – de som inte är med och minglar och besöker seminarier – om evenemanget? Liv&Rätt har tagit tempen på Twitter och fått fram en alternativ bild som inte riktigt överensstämmer med den bild politiker och mediepersoner målar upp.

Idag sprängs Twitter pga att alla som ska till Almedalen berättar att de ska till Almedalen så att alla ska veta att de ska till Almedalen. skriver Anna Sahlin.

Ulf Jonsson skriver:

Lyssna på Kristian Gidlund i Sommar i P1. Berätta sen gärna igen om hur rosevinet flödar i Almedalen och hur viktigt det eventet är.

Almedalsvecka. Politiker säljer sin själ till lobbyist. Journalist dreglar. Viskning. Blinkning. Alla till salu. skriver signaturen Urban med bitande ironi.

Och ironin är tydlig även i Olle Svalanders tweet:

Ett tyskt företag har köpt Almedalsveckan. Den flyttas till Norrtälje och kallas Almedalen Stockholm. Målgrupp 70- & 80-talister.

Och journalisten Emanuel Karlsten skriver:

Med anledning av att börjar idag, ett litet råd: Skit i Almedalen

I en intervju i Metro säger statsvetaren Jenny Madestam att det inte är helt positivt att journalister sitter och dricker rosévin med dem som de ska granska men att

”det är inte bara rosémingel – det är också seriösa debatter och seminarier. Det är en chans för alla olika parter att ventilera och ta del av varandras kunskap under lättsammare former. Här möter du både ministrar och ”vanligt folk” på gatorna och jag hoppas den öppenheten kan bevaras och att man aldrig skulle komma på tanken att börja ta betalt eller på annat sätt hägna in Almedalsveckan.”

Men på Twitter fortsätter kritiken mot Almedalsveckan. Babben Larsson skriver:

Men vill ni se symbios på nära håll bör ni besöka där journalister, politiker och lobbyister hånglar öppet på uteserveringarna. och hon får mehåll av en annan twittrare:

Jag är faktiskt förvånad att ingen skrivit boken ”Almedalen at night.” ännu. Den skulle bli en kioskvältare…

Redaktionen

 

Om Redaktion Liv och Rätt

avatar