Mänskliga rättigheter är mycket viktigt och något som många arbetar hårt för världen över. Trots det har vi långt ifrån lyckats att ge alla människor den tryggheten. Det behövs alltid fler som kämpar för allas lika värde och mänskliga rättigheter. Det bästa du kan göra är att skaffa kunskap då det finns en stor efterfrågan på kunniga människor inom området.

Vill du jobba med mänskliga rättigheter?

Om du får bra poäng på högskoleprovet kan det hjälpa dig att komma in på ett program för mänskliga rättigheter. Får du bra poäng på högskoleprovet har du därför också en god chans att komma in på din utbildning. Programmet som du sedan kommit in på tack vare ditt högskoleprov kan leda till ett arbete inom UNICEF eller genom andra organisationer som människorättsvetare. Fördelen med att göra högskoleprovet är att du kan kvotera in både genom högskoleprovet och dina gymnasiebetyg. Se till att förbereda dig väl inför högskoleprovet då många begår misstaget att inte repetera gamla kunskaper från gymnasiet som kanske har glömts bort.

Hjälpa till utan utbildning

Även om det är lättare att åstadkomma förändring och få ett arbete med en utbildning är det inte ett krav för att kunna göra skillnad. Ett alternativ är att arbeta som volontär på olika hjälporganisationer som exempelvis second hand butiker där överskottet går till projekt inom mänskliga rättigheter. Ett annat alternativ kan vara att skänka en slant ur egen ficka till den organisation du känner mest för. Det finns säkerligen många fler sätt att hjälpa till på och bara din fantasi sätter gränserna.