De mänskliga rättigheterna är det som många anser vara grunden för det demokratiska samhälle vi har i dag och en förutsättning för att vi som människor ska kunna leva i fred och harmoni med varandra. Trots detta finns det på många platser i världen och så också i Sverige situationer där de mänskliga rättigheterna bryts och detta är såklart något man vill motverka på alla sätt. Men ibland kan man känna att engagemanget hos en själv helt enkelt inte räcker till och att man inte gör allt man skulle vilja för att värna om de mänskliga rättigheterna. I den här artikeln kommer vi därför att lyfta några tips på hur man bland annat genom att ta hand om sig själv kan väcka sitt eget engagemang kring dessa frågor och helt enkelt ta ett större ansvar för mänskliga rättigheter i sin vardag.

Ta hand om sin hud

För att kunna sträcka ut en hand och hjälpa andra är det viktigt att man först och främst tar hand om sig själv. Om man inte gör saker i denna ordning kommer man lätt att ta slut på energi väldigt fort. Här gäller det att hitta sina egna vägar för att nå ett personligt välmående. Ett sätt kan vara att till exempel köpa produkter från Hudoteket och ta hand om sin utsida. Att ägna sig åt hudvård med produkter från till exempel hudoteket är för många väldigt avslappnande och bidrar till att man känner sig mer självsäker och trygg i sig själv.

Välja frågor

När man väl har landat i sig själv och fått en trygghet och stabilitet som krävs för att man ska kunna engagera sig på ett bra sätt är det så klart viktigt att veta vilka frågor man vill engagera sig i. Mänskliga rättigheter bryts både i Sverige och i andra länder och att därför bestämma sig för någon eller några frågor att engagera sig i kan vara bra för att man ska kunna göra skillnad på riktigt. Har man ett alltför brett fokus kan det bidra till att man känner sig splittrad och inte kan lägga den tid eller kraft som man egentligen skulle vilja på specifika frågor.