Tandhälsa är oerhört viktigt. Din tandhygien påverkar inte bara dina tänder, din mun och ditt leende, utan faktiskt hela ditt mående. Att få bra tandvård är en rättighet. Gå till en klinik som du känner förtroende för och se till att dina tänder kommer hålla för resten av ditt liv. Är du inte nöjd med dina tänder är det klokt att du gör något åt det.

Vårda dina tänder

Att dagligen borsta tänderna och använda tandtråd är viktigt för din allmänna tandhälsa, men du måste också regelbundet träffa en tandläkare, tandhygienist och åtgärda specifika tandproblem. Har du hål eller ilningar i tänderna är det smart att hitta en tandläkarklinik, som Oral Care, som snabbt kan hjälpa dig. Detsamma gäller om du faktiskt inte är nöjd med dina tänder eller ditt leende. Det är många som har en trasig tand, gula tänder eller en sned tand som de tänker på. Det påverkar vardagslivet om du inte känner dig nöjd med dina tänder och ditt leende. Det är också viktigt att kunna tugga maten helt och hållet. Det påverkar både smak, näringsupptag, mage och tarm. Om du vill vara säker på att få bra vård i en trygg miljö ska du satsa på Oral Care som har kliniker över hela Sverige. Då får du både hjälp med tandhygien, tandblekning, all slags tandvård, estetisk tandvård, hemtandvård och barntandvård.

Tandvård – en mänsklig rättighet

Tandvård är en mänsklig rättighet. Alla människor ska ha tillgång till tandvård, oavsett inkomst, härkomst eller var de bor. I Sverige har vi möjligheten att vårda våra tänder på ett sätt som många i fattiga länder inte har. Därför är det klokt att verkligen ta chansen att vårda tänderna. Samtidigt som vi delar med oss av kunskap och pengar så att tandvård blir en rättighet för alla människor. I många fattiga länder är det många som föds med gomspalt. I Sverige är det inget problem att födas med gomspalt, men om du föds i ett land utan samma rättigheter som i Sverige kommer det att påverka hela ditt liv. Detsamma gälla sneda och trasiga tänder. Det kan låta ytligt, men hur våra tänder ser ut påverkar vårt utseende. Ibland också hur vi blir bemötta. En orsak till att många vill bleka sina tänder eller sätta in tandimplantat i Sverige. För att känna oss tryggare och lite snyggare när vi ler. Att få bra tandvård, kunna laga trasiga tänder, och även få tänder som ser snygga ut är en rättighet som alla borde få och som vi bör arbeta för.