Det finns saker som borde vara en mänsklig rättighet, som smidig flytt och städhjälp. Du måste förvisso betala för städning och flytthjälp, men idag är det helt ok att betala för att få bostaden städad efter en flytt eller ha städhjälp en gång i veckan.

Anlita städning

Har du mycket i livet? Jobb, familj och mycket på fritiden? Om du också jobbar ideellt har du än mer att göra. Oavsett hur ditt liv ser ut med barn, arbete och ideellt engagemang är det viktigt att du tar hand om dig. Även som arbetslös och pensionär. På sätt och vis är anlitad städhjälp egenvård. Ett sätt att ge dig mer lugn och ro. Förr ansågs det att man skulle plocka upp sin egen ”skit”, alltså städa efter sig. Och det gör de flesta av oss. Det finns också många som upplever att det känns fel att anlita städhjälp, vare sig det handlar om flyttstädning eller vanlig städning i hemmet. Men så behöver du inte känna. Du har den moraliska rätten att anlita städfirma. Betala för städning och hjälp så att vardagslivet fungerar. Det gäller på ett alldeles särskilt sätt om du ska flytta. Därför är det klokt att låta https://qleano.se/ hjälpa dig till mindre stress i livet. Vare sig du behöver flyttstädning eller få det städat i ditt hem regelbundet kan de hjälpa dig. Städhjälp är ett bra sätt att frigöra både kraft och tid i livet. Gå in på https://qleano.se/ för flyttstädning och städhjälp och se det som välförtjänt egenvård.

Rätt att anlita städning

Vi lever i ett väldigt stressat samhälle med höga krav. Många som bränner ut sig eller som känner att de inte räcker till. Stress skapar stora problem, även i relationer. Samtidigt som du förmodas arbeta fulltid, ska du vara aktiv på fritid, helst träna, äta sunt och ha ett fint hem. Bara tanken på alla krav gör många av oss trötta. Därför är det ok att anlita städning. Det betyder inte att du är lat eller att du inte plockar upp efter dig. Bara att du har nog mycket i livet att göra ändå. Det är klokt att tänka igenom hur du använder din tid och energi.

Att anlita städhjälp är naturligtvis inte en mänsklig rättighet, men idag har det tack och lov blivit socialt accepterat. Man måste inte vara en supermänniska. Du får anlita https://qleano.se/ att komma hem till dig en gång i veckan eller månaden. Dammsuga, hålla dammet borta, torka av listerna, pusta fönster och hålla undan kalket i badrummet.

RUT-avdraget ger jämlikhet

Förr i tiden var det bara välbeställda hem som hade råd med städhjälp eller att få huset städat efter en flytt. Tack vare RUT-avdraget har de flesta svenskar råd med städhjälp. Vissa personer låter https://qleano.se/ komma varje vecka, medan andra bara vill ha en rejäl grovstädning en gång i halvåret. Eller att de fixar fönstren. När du använder RUT-avdraget gör du avdrag för själva arbetstiden. Det innebär att det inte blir så dyrt för dig, samtidigt som din professionella städare får bra betalt.

Rättigheter i Sverige